ABOUT US

An outdoor restaurant

Welcome to Island BBQ Steamboat

Officially started operation on the 8th April, 2011.

At Island BBQ Steamboat restaurant, we serve a wide range of seafood selections such as fresh prawns, squids, chicken fillets, meats and many more.

Island BBQ Steamboat restaurant also serves variety of choices of fresh steamboat ingredients, fruits, desserts and free-flow drinks. You may enjoy unlimited cold & hot beverages after your barbecue steamboat buffet.

17 responses to this post.

  1. Posted by nor on January 27, 2012 at 1:47 pm

    salam.. nk tau.. ade timing limit x mkn kt cni…?

    Reply

  2. Posted by Zary on February 23, 2012 at 12:03 pm

    Restoran ni milik melayu ke? coz susah sgt skrg nk cari steamboat melayu, ada yg bukan melayu tapi claim halal, curiga juga nak makan.

    Reply

    • Sallam Zary, untuk makluman Restoran IBS dimiliki 100% Melayu tempatan dan tenaga pekerja terdiri daripada penduduk sekitar. Adalah menjadi polisi kami bahawa pekerja yang menyediakan makanan mestilah terdiri dari orang Islam.
      Untuk makluman anda lagi, ruang penyediaan makanan/kitchen kami memang direka “telus”, supaya boleh dilihat oleh para pelanggan siapa yg bekerja disamping untuk menjamin implementasi isu berkait kebersihan dan piawaian sebagai pengendali makanan sentiasa terjamin.
      Jika ada salah laku serta tidak memenuhi kehendak dari sudut ugama dan piawaian makanan oleh pekerja kami, sila lapor kepada kami melalui comment seperti ini.
      Terima kasih.

      Reply

  3. Posted by liana on December 10, 2012 at 11:17 am

    macamana dengan bahan mentah spt bebola2, dibekal oleh pembekal islam jugak ker?

    Reply

  4. Posted by fieza on December 25, 2012 at 11:57 am

    my family nak gi weekend ni tapi tak dpt contact you all lah mcm mana nak booking, nanti bila dah sampai mesti dah tak de tempat duduk….mcm mana nak booking!!!!

    Reply

  5. Posted by haxri on February 4, 2013 at 9:03 pm

    Apa number phone nak call yer. Sebab try call number yg dah dipost ni tak dapat. Asyik masuk voice mail. Nak call utk booking.

    Reply

  6. saya nak buat reservation..tapi call nombor tu masuk viocemail.. macam mana??

    Reply

  7. sy try call x dapat? macam mana nk buat reservation?

    Reply

  8. Posted by Hamisha on February 28, 2013 at 10:55 am

    perlu booking ke? walk in tak boleh? sebab telefon tak pernah dapat. off je. sms pun tak reply.

    Reply

  9. Posted by FJ on March 11, 2013 at 10:45 am

    sy nk buat reservation kat restoran ni tapi call no hp yg diberikan susah sgt nk dpt.. xde cara lain ke utk buat reservation tu.. sekian

    Reply

  10. Posted by nadia on March 27, 2013 at 9:41 am

    kenapa no fon dia slalu x bleh call? camne org nk wat reservation? nk pegi walk in confirm la slalu full house

    Reply

  11. Posted by nooratika on July 17, 2013 at 1:45 pm

    salam,saya nak booking untuk hari ini 17/7,untuk 6 orang dewasa..sebab saya call tak dapat,

    Reply

  12. Posted by nooratika on July 17, 2013 at 1:47 pm

    plss feedback me,today i nak booking for my family

    Reply

  13. Posted by azila abdullah on August 27, 2013 at 9:51 am

    salam….saya nak booking untuk 6/09/2013 tetapi try call nombor phone tu diluar kawasan ler..so ada no phone lain tak untuk saya hubungi.

    Reply

  14. Posted by Hamba Allah on April 17, 2014 at 3:00 pm

    Kenapa bila call utk booking cakap harga RM 24.90. Tapi di website tulis RM 19.90 ?

    Reply

  15. Posted by Nurfarah on September 22, 2015 at 8:31 pm

    assalam,
    Nak tanya, product steamboat dibuat sendiri atau ada supplier yg supply? Kalau ada supplier, melayu ke?

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: