BBQ+Steamboat Restaurant (for reservation/enquiry: 012 6 8000 41)

This site is best viewed using Google Chrome

Latest Updates:  Under pages, (1)Charges (notis harga)   (2)Reviews                  

“aku sangat la suggest tempat nih kat korang.. ..facilities pon bagus washroom and surau provided… parking pon bagus.. hahaha nih betul2 promote nih…”

 Posted by: Alya Ibrahim (A Proud To Be): Mari Berjimba

Picture Gallery

This slideshow requires JavaScript.

KINI DIBUKA!! Restoran BBQ Steamboat 
(untuk tempahan/pertanyaan: 012 6 8000 41)

(Lot 3370, Jalan Kemboja, Seksyen U5 (Kg Melayu Subang),                          40150 Shah Alam, Selangor)   GPS: N03 09.746′  E101 31.765′

HARGA;

Dewasa – RM21.90 nett/pax

Kanak2 – RM9.90 nett/pax (6-12 tahun)

Bawah 5 tahun PERCUMA

http://ash-adn.blogspot.com/2011/08/buka-puasa-di-islandbbqsteamboat-kg.html

http://n-hafizah.blogspot.com/2011/07/ggk-islandbbqsteamboat.html

http://sharifatulhana.blogspot.com/2011/08/berbuka-puasa-di-islandbbqsteamboat.html

http://noneed2noe.blogspot.com/2011/08/mari-berjimba-islandbbqsteamboat.html

http://theconfessionofainlicious.blogspot.com/2011/08/iftar-islandbbqsteamboat-restaurant.html

http://leyasikecil.blogspot.com/2011/08/iftar-islandsteamboatbbq.html

efektif 1hb Januari 2012__________________________________________________________________

Makanan jenis Sup sebagai makanan yang Berkhasiat dan Menyihatkan

Sup Steamboat bersama BBQ

Dalam masa yang sama mengekalkan nutrisi, vitamin dan mineral di dalam makanan

Salah satu cara untuk memasak dan dalam masa yang sama mengekalkan nutrisi, vitamin dan mineral di dalam makanan adalah dengan menyediakan sup. Merebus daging dan sayuran di dalam air akan menyebabkan nutrien-nutriennya meresap ke dalam air. Tubuh kemudian dapat menyerap kesemua nutrien-nutrien ini dengan lebih mudah dan cepat tanpa perlu untuk memprosesnya. Sup yang sihat adalah baik untuk kesihatan dan tubuh anda, malah ia juga datang dalam pelbagai perasa dan yang lebih penting ianya mesra bajet. – Gas Petronas articles


Selain daripada rasanya yang enak, terdapat banyak lagi kebaikan sup. Di dalam kebanyakan budaya di seluruh dunia, sup ayam sudahpun terkenal dengan rasanya yang enak, dan juga berkhasiat untuk tubuh dan juga minda. Ianya seringkali diguna untuk memulihkan penyakit-penyakit biasa seperti selsema, demam dan juga sakit tekak. Sementara itu, sup sayur boleh membantu tubuh menyahtoksin dan oleh kerana ia melibatkan cecair, ianya juga merupakan perawatan semulajadi untuk sembelit. Sesetengah sayuran juga dapat membantu untuk menstabilkan lemak badan dan juga merendahkan kandungan kolesterol. – Gas Petronas articles

20 responses to this post.

  1. Posted by alfa159 on March 31, 2011 at 3:22 pm

    Been there masa diaorg tengah construct recently.. looked very nice place for whole family to dine outdoor with ample spaces.
    They have this pool for fish at the middle of the compound where the buffet line is..

    Reply

  2. Posted by rudi on March 31, 2011 at 6:07 pm

    be sure to let me know bile bukak

    Reply

  3. Posted by farida on April 3, 2011 at 9:24 am

    Bet the food is same as other steamboat restaurant, but they offer someting different…..DINE IN THE GARDEN…..

    Reply

  4. Posted by Azie on April 10, 2011 at 6:57 pm

    Great Value for Steamboat and Barbeque! The food is fresh and the sauce is marvelous! Went there for the Opening and I had a great time!!

    Reply

  5. suka makan kat sini.. tempat makan dia layan… makanan pun sedap.. owner & worker pun pramah..
    dah buat review kat blog saya…
    http://ladysuerauf.blogspot.com/2011/06/jom-layan-tempat-makan-best-island-bbq.html

    Reply

  6. Posted by Puan Nurmia on July 21, 2011 at 2:07 pm

    nak try la mkn kat island nie?? bunyi cam sdp……

    Reply

  7. Posted by shu on August 4, 2011 at 3:27 pm

    RM19 tu mmg utk semua la eh?? mkn smpai kenyang?

    Reply

  8. baru balik bukak puasa kat sini. Alhamdulillah:) sgt recommended!

    Reply

  9. Posted by fina on August 10, 2011 at 4:07 pm

    klu berbuka puase dlm 40 org sesuai ke tak mkn kt sini? pasal nk mkn2 plus reunion sekali….

    Reply

    • Memang sesuai sangat, buat masa ini kami menghadkan dari 75 – 100 group booking pada satu masa..
      Ini untuk memberi peluang kepada pelanggan lain yang datang “walk in”, bermakna meja selebihnya untuk pelanggan lain pada masa yg sama.
      Untuk tempahan / pertanyaan sila hubungi 012 6 8000 41.

      Reply

  10. It really nice to know dis place….seriously it just a nice steamboat place…just try it & u’ll know…mmg best…tanz to Island Steamboat coz served us with a lot of variety food….mkn smpai kenyang….sedap sgt…

    Reply

  11. Posted by squall_shinoda on September 12, 2011 at 11:57 am

    Boleh saya tau x kat BBQ Island ni bleh pakai credit card ke cash je? TQ.

    Reply

  12. Posted by syahidah on January 10, 2012 at 4:21 pm

    Salam..been here aritu..mmg best..tp satu jek..peta tu cam salah kot..berpinar gak nk crik tempat ni..bole tak nk suggest..kat simpang nk masok tu..tauk signboard ke apa..kalau tak mmg tak tau tu simpangnya..naseb ada kawan conduct dalam phone aritu…

    Reply

    • Sallam, terima kaseh kerana cadangan anda.
      Pihak kami akan menambah baik peta tersebut supaya semua para pelanggan senang faham.. Berkenaan signage kat simpang tu memang sudah lama dalam perancangan kami, cuma ada masalah sedikit dengan pihak Majlis Perbandaran tempatan.. mcmana pun kami akan selesaikan secepat mungkin.
      Mohon maaf untuk sebarang kesulitan ye🙂

      Reply

  13. Posted by popia mini on July 26, 2012 at 6:12 pm

    rasa x best langsung! nyesal rse!

    Reply

  14. Posted by Elina on March 30, 2013 at 12:19 pm

    Salam.. saya nk buat tempahan. tetapi call byk kali xdapat.. xdpt dihubungi. jadi mcm mana nak buat tempahan. kecewa sgt…

    Reply

  15. Posted by ambigai on July 24, 2013 at 3:49 pm

    saya makan sini kedai byk syok, byk lauk semua, tapi lalat byk lar.boleh btol ka ini masalah?

    Reply

  16. assalam , ada lagi ke tempat ni . update sikit . harga semua mcm mana skarang

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: